telefoon 06-25066559
info@detuinnatuurlijk.nl

 

 

 

KvK 01125589
De Voorde 20
9473 TW De Groeve

 

Weblog

Weblog

De weblog van siccama tuinontwerpen gaat over alles wat je maar tegen kunt komen in de tuin: prachtige bloemen combinaties of juist niet, ongedierte, planten die niet willen groeien, ontwerp, kortom alles waar je als tuinier tegen aan kunt lopen...

Ook foto's zullen niet ontbreken natuurlijk.

Vragen en tips zijn altijd welkom!

Wrotter

Afgelopen zomer ben ik een nieuw tuingereedschap tegengekomen, de wrotter. Met de wrotter kun je goed onkruid en gras uit de border halen, Op het houten handvat zit een RVS steel met scherpe punt en twee scherpe haken. Door zijn vorm kun je hem gemakkelijk in de grond prikken om zo bijvoorbeeld paardebloemen uit te steken. Wanneer je de haken over de grond trekt dan gaat het gras er zo uit. Zo kun je op lastige plekken toch het onkruid verwijderen. Je moet even de slag te pakken krijgen, dat heb je al na een paar keer gebruiken. Inmiddels gebruik ik alleen nog de wrotter in de borders en ben ik grote fan van dit stukje gereedschap. Ik kan hem iedereen aan bevelen!

Olivijn

Onlangs las ik een artikel in het tijdschrift van Groei & Bloei over Olivijn. Olivijn is een gesteente en heeft zeer gunstige eigenschappen. Het ruimt namelijk CO2 op! Je kunt het gebruiken als split, maar ook op het gazon of border ( in poedervorm) zodat je geen kalk meer hoeft te strooien. Ook houten vlonders kun je er goed mee schoonmaken omdat het groene aanslag verwijdert. Al met al een wonder product , en zeker de moeite waard om uit te proberen lijkt me.

Zomer

Het is al weer hartje zomer, de borders doen het goed ( dankzij de bokashi en veel liefde en aandacht ) en ja opschrijven wat er verplant moet worden in de herfst. Sommige planten vallen te groot uit en anderen hebben zo'n uitgesproken kleur dat ze lastig te combineren zijn, werk aan de winkel dus! Ik dacht dat ik dat soort dingen wel zou onthouden, tegenwoordig weet ik beter en schrijf ik het op dan is het ook weer uit het hoofd en kun je meer genieten van je tuin toch?

Bokashi

Al bekend met Bokashi? Dit is echt een geweldig product. Wanneer men bokashi gebruikt dan wordt het GFT afval gefermenteerd ipv gecomposteerd door middel van Effectieve Microbacteriën. In de bokashi keukenemmer doe je de etensresten en bovenop elk laagje wat bokashi starter, wanneer de emmer vol is dan laat je hem twee weken staan. Het vocht kun je tussentijds aftappen en als plantenvoeding gebruiken. De inhoud van de emmer kun je na twee weken ingraven in je tuin, waardoor de grondkwaliteit aanzienlijk verbetert en je planten beter groeien. Het is een te groot verhaal voor deze blog maar verdere informatie kun je vinden op bijvoorbeeld: emwinkel.nl, EM na en agriton. 

Pagina's