telefoon 06-25066559
info@detuinnatuurlijk.nl

 

 

 

KvK 01125589
De Voorde 20
9473 TW De Groeve

 

Weblog

Weblog

De weblog van siccama tuinontwerpen gaat over alles wat je maar tegen kunt komen in de tuin: prachtige bloemen combinaties of juist niet, ongedierte, planten die niet willen groeien, ontwerp, kortom alles waar je als tuinier tegen aan kunt lopen...

Ook foto's zullen niet ontbreken natuurlijk.

Vragen en tips zijn altijd welkom!

Olivijn

Onlangs las ik een artikel in het tijdschrift van Groei & Bloei over Olivijn. Olivijn is een gesteente en heeft zeer gunstige eigenschappen. Het ruimt namelijk CO2 op! Je kunt het gebruiken als split, maar ook op het gazon of border ( in poedervorm) zodat je geen kalk meer hoeft te strooien. Ook houten vlonders kun je er goed mee schoonmaken omdat het groene aanslag verwijdert. Al met al een wonder product , en zeker de moeite waard om uit te proberen lijkt me.

Zomer

Het is al weer hartje zomer, de borders doen het goed ( dankzij de bokashi en veel liefde en aandacht ) en ja opschrijven wat er verplant moet worden in de herfst. Sommige planten vallen te groot uit en anderen hebben zo'n uitgesproken kleur dat ze lastig te combineren zijn, werk aan de winkel dus! Ik dacht dat ik dat soort dingen wel zou onthouden, tegenwoordig weet ik beter en schrijf ik het op dan is het ook weer uit het hoofd en kun je meer genieten van je tuin toch?

Bokashi

Al bekend met Bokashi? Dit is echt een geweldig product. Wanneer men bokashi gebruikt dan wordt het GFT afval gefermenteerd ipv gecomposteerd door middel van Effectieve Microbacteriën. In de bokashi keukenemmer doe je de etensresten en bovenop elk laagje wat bokashi starter, wanneer de emmer vol is dan laat je hem twee weken staan. Het vocht kun je tussentijds aftappen en als plantenvoeding gebruiken. De inhoud van de emmer kun je na twee weken ingraven in je tuin, waardoor de grondkwaliteit aanzienlijk verbetert en je planten beter groeien. Het is een te groot verhaal voor deze blog maar verdere informatie kun je vinden op bijvoorbeeld: emwinkel.nl, EM na en agriton. 

Bloemenweide 2

Het lijkt zo simpel: een weide met bloeiende bloemen, zoals klaproos, korenbloem enzovoort. Even wat zaadjes rondstrooien en dan heb je zo een bloeiend veld. Na de cursus weidebloemen weet ik wel beter. Het is helemaal niet simpel, wel ziet het er fantastisch uit. Eigenlijk hangt alles af van de bodem. dat geldt natuurlijk niet alleen voor bloemenweides maar voor elke tuin. Gelukkig kun je de bodem wel verbeteren, je zou zelfs kalk kunnen strooien bij een zure bodem. Dat is veel werk en mijns inziens ga je dan eigenlijk tegen de natuur in, dus dan liever een bloemenmengsel voor een zuurdere bodem, ookal krijg je dan geen klaprozen.

Wil je dus graag een bloemenweide, vraag dan eerst om advies! Dat voorkomt teleurstelling en ergernis.

 

Pagina's